Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Danas izricanje presude Slobodanu Markoviću

BANJALUKA – Sanja Tadić-Stojisavljević, okružni tužilac, smatra da je Banjalučanin Slobodan Marković (57) pokušao ubiti Biljanu Keserović i zatražila od Vijeća da ga osudi, dok sa druge strane odbrana tvrdi da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju ubistva, već o nekom drugom krivičnom djelu.

Tužiteljka je u banjalučkom Okružnom sudu istakla da je optuženi sedmicu prije nego što je pretukao i teško povrijedio sugrađanku obilazio garažu u kojoj se sve to desilo.

Vještak odbrane je utvrdio da je palica kojom je počinjen napad odsječena od većeg komada drveta nekoliko mjeseci prije zločina.

Tadić-Stojisavljevićeva je istakla da to ukazuje na njegovu pripremu za ubistvo koje nije počinio zahvaljujući građanima koji su ga prekinuli.

Miljkan Pucar, Markovićev advokat, istakao je da je njegov branjenik spreman odgovarati za fizički napad, ali ne i za ono što mu se stavlja na teret.

“Nije planirao da ubije Keserovićevu niti da je teško povrijedi. Tužilaštvo želi njegov linč i ocrnili su ga više nego što jeste”, kazao je Pucar.

Advokat je rekao da su njih dvoje imali neraščišćene račune, koje je on na pogrešan način pokušao da riješi, ali nijedno ne želi da otkrije o čemu se radi.

Sudsko vijeće, kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, nakon iznošenja završnih riječi optužbe i odbrane, za danas je zakazalo izricanje presude.

Podsjećamo, Markovića terete da je 5. decembra 2016. godine pokušao da ubije Keserovićevu, koju je napao u podzemnoj garaži u banjalučkom naselju Nova varoš, kada ju je brutalno pretukao drvenom palicom obloženom najlonom i čohom.

Njemu se ponovo sudi za pokušaj ubistva jer je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju prvostepenu presudu kojom ga je Okružni sud 2017. godine osudio na pet godina zatvora zbog ovog slučaja.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button