Hronika

Podignuta optužnica protiv Banjalučanina za poresku utaju od 48.000 KM

SARAJEVO – Optužene fizička i pravna osoba-poduzeće, terete se da su utajili PDV u iznosu od 48.143 KM, za koji iznos su oštetili budžet BiH.

Loading...

Tužilaštvo Specijalnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Draška Sladojevića, rođenog 1975. godine u Banjaluci i Pravne osobe “Parma Trend” d.o.o., Trn, Laktaši.

Optuženi se tereti da je tokom 2013., 2014. i 2015. godine, kao direktor i odgovorna osoba poduzeća “Parma Trend” d.o.o., Trn, Laktaši, podnosio mjesečne PDV prijave neistinitog sadržaja, u namjeri da umanji obveze plaćanja indirektnih poreza.

Na navedeni način optuženi nije obračunao niti prijavio oporezivi promet u iznosu od 283.194, 44 KM, te porezne obveze u ukupnom iznosu od 48.143 KM, te je na navedeni način oštetio budžet i sve građane BiH.

Optužena pravna osoba-poduzeće “Parma Trend” d.o.o. Trn, Laktaši, tereti se da je protivpravno raspolagalo navedenim novčanim iznosom u svoj poslovanju.

Optuženi se terete za krivično djelo poreske utaje iz članka 210. stavak 2. KZ BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!