Privreda

Povećan izvoz 16,3 odsto, a uvoz 9,3 odsto

SARAJEVO – Ukupan izvoz grafičke i papirne industrije BiH lani je iznosio 330.224.020 KM, što je više za 16,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je uvoz iznosio 458.031.719 KM, odnosno bio je veći za 9,3 odsto u odnosu na 2017.

Sekretar Asocijacije grafičke i papirne industrije Spoljnotrgovinske komore BiH Selma Bašagić istakla je da je pokrivenost uvoza izvozom lani iznosila 72,1 odsto, dodavši da je u posljednje tri godine zabilježen trend rasta pokrivenosti jer je u tom periodu zabilježen i trend povećanja izvoza.

Na sastanku Skupštine Asocijacije u Visokom, Bašagićeva je navela da je proizvodnja papirne industrije prošle godine, u poređenju sa 2017, povećana za 3,7 odsto, dok je grafička industrija imala proizvodnju na istom nivou.

Prema njenim riječima, nakon perioda pada proizvodnje u kompanijama koje proizvode papir i prerađevine od papira, od 2017. godine evidentan je rast proizvodnje papira, kartona i prerađevina, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na sastanku su usvojeni i izvještaj o radu Asocijacije u 2018. godini i plan rada Asocijacije za ovu godinu.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!