Kultura

Sveštenici spalili knjige o “Hari Poteru”

VARŠAVA – Katolički sveštenici u Poljskoj spalili su knjige za koje tvrde da predstavljaju svetogrđe, uključujući nastavke iz serijala fantastike “Hari Poter” britanskog autora Džej Kej Rouling.

Loading...

“Mi poštujemo riječ”, rekli su sveštenici na nalogu na “Facebook” na kome su postavljene fotografije na kojima se vide kako gore knjige i citira se Stari zavjet.

U jednom pasusu podstiču se vjernici da unište neprijatelje Boga uz zapovijed “spalite njihove idole u vatri”.

Poruka koja je objavljena na stranici kojom upravlja katolička evangelistička grupa “SMS sa nebesa” izazvao je kontroverze.

Na fotografijama se vide tri sveštenika kako kroz crkvu nose korpe pune knjiga i drugih predmeta uključujući, afričku masku, koje bacaju u vatru ispred bogomolje.

Sveštenici se mole oko vatre u kojoj gore i predmeti kao što je kišobran “Helou Kiti” i hinudska figura.

Ova paljevina dogodila se juče nakon mise oko 11.00 časova, rekao je neimenovani vjernik u crkvi u poljskom gradu Gdanjsku za televizijski kanal TVN24.

Od vjernika je zatraženo da donesu predmete koji se vezani za “negativnu energiju” i sujevjerje, uključujući amajlije.

Serija knjiga “Hari Poter” govori o epskoj borbi između dobra i zla, a radnja romana fokusirana je na istoimenog mladog čarobnjaka sa naočarama koji se bori protiv mračnog čarobnjaka Lorda Voldemorta.

Serijal je i ranije izazivao kritiku od vjerskih i konzervativnih krugova jer se, kako kažu, fokusira na vještičarenje, podsjeća AFP.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!