Hronika

Doboj: Zbog ubistva sugrađanina 13 godina zatvora

Okružni sud Doboj donio presudu za ubistvo Milana Ilinčića. Osuđeni se tereti se da je svog sugrađanina poslije svađe čakijom izbo po grudima i tijelu

Okružni sud u Doboju osudio je Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Milana Ilinčića (38), kojeg je čakijom izbo po grudima i tijelu.

Loading...

Zločin se dogodio 5. avgusta prošle godine oko ponoći tokom održavanja narodnog zbora kod manastira Liplje. Ubistvu je prethodila svađa između Markovića i Ilinčića pored točionice za pivo, ispod jednog od šatora. Svađa se ubrzo pretvorila u krvavi napad, u kojem je Marković čakijom nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po tijelu.

U presudi se navodi da je Marković ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju teškog pijanstva. Nakon hapšenja izmjereno mu je 2,34 promila alkohola u krvi.

– U namjeri da ga liši života, Marković je nožem na preklapanje, sa oštricom dugačkom osam i po centimetara, zamahnuo prema Ilinčiću. Zadao mu je više uboda po grudnom košu i tijelu, od kojih je Ilinčić podlegao na licu mjesta usljed unutrašnjeg krvarenja – navodi se u presudi.

U izrečenu kaznu od 13 godina zatvora Markoviću je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 5. avgusta prošle godine. Odlukom suda, mjera pritvora mu je produžena do daljeg, a istovremeno je oslobođen plaćanja sudskih troškova, koji padaju na teret budžetskih korisnika.

Presuda nije pravosnažna i obje strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Zanimljivo je da je Marković i ranije osuđivan, jer je nožem izbo svog prijatelja Darka P. (33), u mjestu Barić, kod Teslića, i to nakon što su cijele noći zajedno pili. Kada su krenuli kući posvađali su se, i Marković je Darka izbo po stomaku, grudnom košu i podlaktici. Srećom, Darko je napad preživio, i to zahvaljujući upravo Markoviću.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!