Politika

Nezvanično – ni PDP neće u Savjet ministara

U vlast po svemu sudeći neće, ali u vlasti će još ostati, tako su otprilike odlučili i PDP-ovci. Odluku će zvanično saopštiti sutra, ali nezvanično, neće u Savjet ministara. Kako saznajemo, i u toj stranci ima onih koji zagovaraju zajedničko djelovanje srpskih predstavnika u Sarajevu, ali kako stvari stoje skoro pa sigurno je da će krenuti stopama SDS-a koji je prije dva dana odbio ponudu SNSD-a da uđu u novi saziv Savjeta ministara.

Loading...

“Ja sam odlučio sutra konkretno dati stav javnosti Republike Srpske po pitanju učešću PDP-a u Savjetu ministara. Vi ga već i nazirete, rekao sam jasno da ja kao predsjednik partije neću učestvovati u radu Savjeta ministara”, izjavio je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Zato će u svojoj fotelji do novog saziva ostati njegov partijski kolega Igor Crnadak, kakva god da bude odluka PDP-a, potvruđuje to Borenović. Ministarske pozicije ne planiraju da se odreknu ni SDS-ovci koji su stavili tačku na priču o koaliciji sa SNSD-om. Ostaće opozicija, ali sa dva ministra u tehničkom mandatu.

“Ja jedva čekam da izađemo iz vlasti na nivou BiH, ali nismo donosili nikakve zaključke niti smo razgovarali o ideji da se da se napusti vlast na nivou BiH odnosno Savjet ministara”, kaže Miladin Stanić, član Glavnog odbora SDS-a.

U SNSD-u su još ranije poručili da poštuju odluke opozicionih stranaka, ali da odbijanje poziva da učestvuju u vlasti na bh nivou, može samo da šteti Republici Srpskoj. Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović danas kaže da bi za Srpsku bilo mnogo bolje da sve stranke i formalno djeluju zajedno, u interesu Srpskog naroda.

“Voljela bih da su sve partije iz Republike Srpske te koje imaju zajedno i formalno jedinstveni nastup na nivou BiH, ali ja apsolutno cijenim autonomnost svake političke partije da o tome zauzme stav i u konačnom da sama procijenjuje šta su to razlozi da takvu jednu ponudu prihvate ili ne”, poručila je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

U SDS-u su nakon sjednice glavnog odbora zaključili da je najbolje i u interesu SDS-a, ali i kako su rekli Republike Srpske, da ostanu opozicija. Djelovanje u interesu građana trebalo bi da bude glavni motiv odluke koju PDP donese, ako je suditi po izjavama nakon sastanka sa SNSD-om. Iako će se sa novim sazivom Savjeta ministara pričekati najmanje do početka idućeg mjeseca, već sada je prilično jasno da od zajedničkog djelovanja nema ništa.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!