Politika

Čubrilović: Vizionarska uloga srpskog rukovodstva

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da su ljudi koji su početkom devedesetih godina prošlog vijeka predstavljali politiku srpskog naroda u BiH postupili hrabro i vizionarski, donoseći strateške političke odluke u vezi sa budućnošću Srba u BiH.

– Moram reći da niko, ni ja, ni neko iz mog okruženja, nije očekivao da ćemo ući u takav krvavi građanski rat, ali izgleda da je to bilo smišljeno, pripremljeno, dobro organizovano i gotovo neizbježno, kao što se i desilo – rekao je Čubrilović Srni, prisjećajući se početka građanskog rata u BiH.

Loading...

Tadašnji srpski političari u BiH, ističe on, postupili su vizionarski kada su osnovali organe Republike Srpske, kada je održana Skupština srpskog naroda u BiH i kada su donijeli vrlo važne odluke za kontinuitet Republike Srpske od 1992. godine pa do danas, jer su tada osmislili program na kojem su Srbi mogli da zasnivaju svoju politiku i postojanje na ovim prostorima.

Prema riječima Čubrilovića, proteklih 27 godina od prvog zasjedanja Skupštine srpskog naroda u BiH i donošenja Ustava Republike Srpske možda je moglo da bude i bolje iskorišteno.

Ali, pojašnjava on, u okolnostima u kojima se radilo, Republika Srpska sačuvala je svoje postulate i nadležnosti u onoj mjeri koliko su to okolnosti dozvoljavale.

– Nadam se da će buduće generacije nastaviti da rade na ovom projektu jer Republika Srpska jeste zdrav projekat. Mi svakako ne možemo da prihvatimo neke osude sa strane, ali ja ne želim ni da ih pominjem. Želim da istaknem da smo, gradeći Republiku Srpsku, izgradili dobru osnovu za buduće generacije da mogu da se slobodno razvijaju na ovim prostorima – naglasio je Čubrilović u izjavi Srni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!