Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Dječak sa mamine kartice potrošio 17.000 KM na jednu igračku

Jedan sedmogodišnji dječak iz Sidneja kupio je maminom kreditnom karticom minijaturnu igračku sa eBaya za 7.600 funti (oko 17.000 KM).

Ogromnu količinu novca dječak je potrošio na rijetku igračku Golden Billy Banana iz kolekcije Coles Stikeez, piše “Mirror”.

Dječak, koji je inače autističnog spektra, veliki je obožavalac ove rijetke kolekcije i prethodno je zatražio dozvolu mame Done Džejkob da kupi rijetki predmet.

Međutim, kada je to ona odbila, na internetu je uz pomoć kompjutera pronašao jedan kolekcionarski primjerak i kupio ga uz pomoć već snimljenih podataka mamine kreditne kartice. Dona tvrdi da su joj sa eBayja poručili da je incident “prijateljska prevara” i da joj vjerovatno neće vratiti novac.

U više navrata je kontaktirala svoju banku, eBay i PayPal u očajničkom pokušaju da vrati novac. Na kraju je eBay, ipak, pristao da vrati novac nesretne mame.

“Između PayPala i banke, trebalo bi da postoji barem jedan osigurač koji kaže ‘čekaj, ovo nije u redu’”, kaže Dona i naglašava da, inače, ne troši 10.000 dolara u jednoj transakciji, tako da im svakako trebaju protokoli koji će to spriječiti, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button