Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Franco objavio spot za prvi singl ”Mačka” (VIDEO/FOTO)

Nova Balkanska muzička zvijezda u usponu, Goran Valka, poznatiji pod pseudonimom ”Franco” je bosanskohercegovački pjevač, tekstopisac, muzičar i producent.

Rođen je u Sarajevu 1983. godine a muzikom se bavi više od 17 godina. Bio je dugogodišnji član i jedan od osnivača sarajevskog rap-rock benda ”Corbansick” gdje je pisao tekstove na engleskom jeziku, pjevao, te svirao klavijature.

Početkom 2007. godine, napušta bend i pravi višegodišnju pauzu. Tek sredinom 2018. godine, odlučuje da se ponovo vrati u muzičke vode, ali ovaj put u sasvim drugačijem izdanju i muzičkom žanru, te počinje graditi samostalnu muzičku i pjevačku karijeru.

Goran Valka Franco

Njegova muzika sadrži komercijalne klubske Hip Hop i Electro Pop-Rap elemente, sa upečatljivim Dancehall i Reggaeton ritmovima, u kombinaciji sa Balkanskim zvukom. Prva pjesma sa kojom je odlučio premijerno da se predstavi široj publici nosi naziv ”Mačka”.

Goran Valka Franco
Goran Valka Franco

Muziku i tekst potpisuje Franco, dok aranžman pjesme potpisuju Damir Bečić, Almir Ajanović i Peđa Hart.  Pjesma je snimljena krajem 2018. godine u Tempo Digital studiju, dok su mix i mastering radili Damir Bečić i Almir Ajanović.

Goran Valka Franco
Goran Valka Franco

Spot je radio Tempo Digital Video a režirao ga je Adnan Avdić, dok je za produkciju, fotografiju i styling bio zadužen Vladan Gavrić. Spot je sniman digitalnom filmskom kamerom u 4K rezoluciji na nekoliko atraktivnih lokacija.

Goran Valka Franco
Goran Valka Franco

Kako saznajemo, Franco je početkom 2019. godine potpisao ekskluzivni izdavački ugovor sa jednom od najvećih izdavačkih kuća u Bosni i Hercegovini – Tempo Digital, a u planu za ovu godinu ima snimanje još nekoliko video spotova za predstojeće singlove koje planira objaviti.

Napominjemo da će za sve fanove pjesma uskoro biti dostupna i za download & streaming na svim digitalnim platformama.

Za više informacija, posjetite oficijalne stranice:

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button