Društvo

Odobrena 74 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA – Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu u prošloj godini je odobrio 74 zahtjeva za liječenje 64 djece za šta je uplatio 1.541.972 KM, navodi se u izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana Fonda za 2018. koji je danas u Banjaluci usvojila Vlada Republike Srpske.

Loading...

Za nekoliko djece liječenje je produžavano nekoliko puta, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Djeca su upućivana u zdravstvene ustanove u Njemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Belgiji, Rusiji, Sloveniji i Turskoj.

Najveći broj zahtjeva odnosio se na genetska ispitivanja, dok su na liječenje djeca upućivana zbog tumora, leukemije, teških ortopedskih anomalija, bolesti oka i drugih oboljenja.

Najveći iznos, oko 240.000 evra, Fond solidarnosti je odobrio za transplantaciju koštane srži u Njemačkoj.

Komisija za dodjelu sredstava do sada se sastala 24 puta i na sjednicama je odlučivala o pristiglim zahjtevima za liječenje djece u inostranstvu.

Na kraju prošle godine u proceduri je bilo 12 zahtjeva za odobravanje sredstava za dijagnostiku i liječenje u inostranstvu. Zahtjevi se rješavaju u zakonom predviđenom roku, s tim da ukoliko je riječ o hitnim liječenjima, procedura bude okončana i u znatno kraćem roku, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na računima Fonda solidarnosti na kraju prošle godine bilo 6.018.220 KM.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!