Banjaluka

Radojičić: Ove godine 35 miliona KM za javne radove

Banja Luka će ove godine izdvojigti 35 miliona maraka za javne radove na području grada, najavio je danas na strateškom savjetovanju Gradske uprave gradonačelnik Igor Radojičić. On je objasnio da je budžetom planirano 20 miliona, ali da je gradska adminsitracija u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za iznos od dodatnih 15 miliona maraka aranžmana, koji će biti utrošen za projekte vodosnabdijevanja.

Loading...

Radojičić je naglasio da se na ovom savjetovanju završavaju planovi za 2019. godinu, ali i da već sada postoji jasan plan i za 2020. godinu.

– Razmatraćemo čitav niz projekata koji se tiču vodonabdijevanja, saobraćaja, izgradnje poslovnih zona i uopšte ulaganja u infrastrukturu. Novost je da ćemo razgovarati na dva panela sa našim strateškim partnerima. Jedan panel će biti posvećen neophodnim promjenama na tržištu radne snage i u srednjoškolskom obrazovanju, jer je evidentno da se tržište radne snage nalazi u problemu i deficitu pojedinih kadrova gdje je porebno prilagođavanje programa srednjih škola. Drugi blok razgovora odnosi se na saradnju sa NVO sektorom gdje ćemo koncipirati niz projekata za ljude treće životne dobi i za mlade, a tome treba dodati projekte pejzažnog i gradskog arhitekte kao što su male interevencije u prostoru – rekao je Radojičić na savjetovanju koje se održava u hotelu „Kardijal“ u Tesliću.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, istakao je da je najvažnije da se ove godine ostvaruje prvi strateški cilj ovog odjeljenja, a to je poveznica Istočnog i Zapadnog tranzita. On je dodao da se uskoro očekuje završetak izgradnje Zelenog mosta, te da je nedavno uveden u posao izviođač radova za nastavak izgradnje Istočnog tranzita.

– Imamo i niz drugih projekata kao što je pet novih kružnih raskrsnica koje smo planirali izgraditi ove godine. Uskoro ćemo uvesti u posao i izvođača radova za pješačke i i biciklističke staze duž cijele dionice Istočnog tranzita. Za narednu godinu nam ostaje priprema drugog strateškog cilja, a to je izgradnja mosta u Docu, te proširenje Mačvanske ulice, odnosno izlazak na Bulevar Stepe Stepanovića i dalje novom saobraćajnicom na Istočni tranzit. To je ogroman projekat koji zahtijeva opsežne pripreme i nadam se da ćemo iduće godine krenuti sa njegovom realizacijom – zaključio je Sandić.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!