Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Policija odlučujući faktor u borbi protiv terorizma, ali i očuvanja SLOBODE NARODA I SAME REPUBLIKE SRPSKE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da će biti sve učinjeno da Policija Republike Srpske bude dodatno opremljena, naoružana i osposobljena da bi bila vidljiv i odlučujući faktor u borbi protiv terorizma, ali i očuvanja slobode naroda i same Republike Srpske.

On je naglasio da je ponosan na činjenicu da postoji Republika Srpska i njena policija, te da se danas mnogo ulaže u njenu sposobnost.

– I sam Centar za obuku u Zalužanima koji ima policija, rijedak je primjer u regionu – rekao je Dodik nakon centralne svečanosti obilježavanja Dana policije Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, treba vratiti povjerenje u instituciju policije i policajce, jer bi bez njih nastao haos.

– Stvaranjem Republike Srpske stvarana je i Policija Srpske u teškim vremenima za srpski narod u cjelini i za druge narode na ovim prostorima. Građanski rat je opredijelio Srbe da formiraju Republiku Srpsku, a time je bilo neophodno formirati i Vojsku i Policiju Republike Srpske – podsjetio je Dodik.

On je naglasio da je u ratu značajan broj pripadnika Policije stradao, njih preko 700, što govori o tome da u vrijeme rata nije bilo jednostavno vršiti dužnost policajca i biti prisutan na borbenim linijama gdje je trebalo odbraniti slobodu srpskog naroda i samu Republiku.

– U periodu nakon rata, na Policiju se atakovalo raznim pokušajima reforme da se ona u potpunosti ukine. Važno je za Policiju i Republiku Srpsku da ona nije nestala i da je odbijena reforma koja je bila politički motivisana da bi se uskratila snaga Republici Srpskoj – dodao je Dodik.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button