Društvo

Potpisivanje ugovora za zajednički centar za rehabilitaciju

BANJALUKA – Predstavnici Daun sindrom centra Banjaluka i Daun sindrom centra Beograd potpisaće danas u Banjaluci ugovor o otvaranju zajedničkog centra za rehabilitaciju osoba sa Daunovim sindromom.

Upravnik Daun sindrom centra Banjaluka Zoran Jelić rekao je da će na rehabilitaciji u Centru u Beogradu biti osobe do šest godina starosti, a u Banjaluci iznad 19 godina, dok su lica uzrasta između šest i 19 godina starosti obuhvaćena programima specijalnih škola.

Ugovor će biti potpisan tokom “Nedjelje Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka”, u okviru koje će lica sa Daunovim sindomom iz Beograda proći dio rehabilitacionog programa PAIN koji sprovodi Daun sindrom Centar Banjaluka.

Daun sindrom centar Banjaluka je putem rehabilitacionog programa PAIN prvi put prenio model dobre prakse iz Evropske unije.

Centar ima veliku podršku institucija Republike Srpske i Grada Banjaluka, koja je manifestovana i tokom nedavne sedmodnevne posjete Beogradu, realizovane pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

U Republici Srpskoj registrovano između 1.100 i 1.400 lica sa Daunovim sindromom, ali podaci variraju jer mnoga lica nisu kategorisana.

U Banjaluci je u nedjelju, 19. maja, počela “Nedjelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka”, tokom koje će lica sa Daunovim sindomom iz Beograda proći dio rehabilitacionog programa PAIN koji sprovodi Daun sindrom centar Banjaluka.

“Nedjelja Daunovog sindroma Beograd-Banjaluka” trajaće do 26. maja u Kulturnom centru “Arie Livne”.

Ugovor će biti potpisan u 10.00 časova u banjalučkom Kulturnom centru “Arie Livne”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!