Društvo

Jeftinije cijene razgovora u romingu

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je da bi cijene razgovora u romingu sa Crnom Gorom, Sjevernom Makedonijom i BiH trebalo da budu niže za 27 odsto, a sa Albanijom 85 odsto.

Loading...

Ona je istakla da će sporazum Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH o romingu obavezati potpisnike da ne prelaze maksimalno utvrđene maloprodajne i veleprodajne cijene za ovu uslugu.

“To znači da cena minuta razgovora ne može biti veća od 22,4 dinara /oko 0,37 KM/, SMS poruke sedam dinara /oko 0,12 KM/ i za prenos podataka po megabajtu ne može biti veća od 21,4 dinara /oko 0,35 KM/”, rekla je Matićeva za RTS.

Ona je napomenula i da će Srbija i Crna Gora potpisati međusobno priznanje o elektronskom potpisu, te da očekuje isti takav sporazum uskoro sa Sjevernom Makedonijom.

“Sve će to olakšati razvoj naših ekonomskih odnosa i životne sutuacije građanima Srbije i Crne Gore”, rekla je Matićeva.

Drugi digitalni samit zapadnog Balkana, koji danas počinje u Beogradu, okupiće više od 3.000 učesnika među kojima i predstavnike vlada, međunarodnih institucija, privrede, regionalnih organizacija i istaknutih pojedinaca. 

Prema ranijim najavama, na Samitu se očekuje i potpisivanje regionalnog sporazuma o romingu zemalja zapadnog Balkana, koji bi omogućio smanjenje cijena poziva od 1. jula.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!