Društvo

Lukač: Rad u MUP-u Srpske je ponos

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da je 4. april – Dan policije Srpske jedan od najznačajnih datuma u istoriji Srpske i da ne smiju biti zaboravljena 782 poginula i nestala policajca koji su život dali za slobodu srpskog naroda.

Lukač je na centralnoj svečanosti obilježavanja Dana policije u Zalužanima kod Banjaluke rekao da je u Centru za obuku u toku gradnja spomen-crkve u kojoj će biti ispisana imena poginulih pripadnika MUP-a. 

“Njihovog djela i onoga što su radili za slobodu Republike Srpske treba da se sjećamo. Posebno se toga moraju sjećati naši mladi kako bi, imajući to u vidu, profesionalno obavljali sve zadatke”, rekao je Lukač. 

On je naglasio da je u posljednjih nekoliko godina Republika Srpska iznjedrila 800 mladih policajaca, a da će 325 započeti pripravnički staž. 

“Cilj je da imamo obučenu i opremljenu policiju. Posao policajca je odgovoran, ali rad u MUP-u Srpske je ponos”, istakao je Lukač. 

On je rekao da će se u narednom periodu i dalje biti unapređivani materijalni i tehnički uslovi da bi policija mogla da odgovori na sve izazove, među kojima je borba protiv terorizma. 

Lukač je napomenuo da je u toku izgradnja novih policijskih objekata u Srpskoj, među kojima u Doboju, Zvorniku, Foči, Trebinju, Banjaluci, ističući da je Centar za obuku u Zalužanim respektabilan. 

“Ulaganje u policiju Republike Srpske jeste ulaganje u Republiku Srpsku. U realizaciji naših ciljeva, a to je napredak i razvoj naše policije, pomogli su nam predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i na tome sam im izuzetno zahvalan”, naglasio je Lukač. 

On je podsjetio da je policija Republike Srpske bila izložena kontinuiranom napadu, što je posebno vidljivo bilo u prošloj godini. 

“Međutim, uspješno odolijevamo svim napadima na našu policiju. Nećemo dozvoliti bilo kakave reforme, a na evropskom putu mora biti poštovan naš integritet”, poručio je Lukač. 

Likač je naglasio da udar na policiju Republike Srpske predstavlja udar na Republiku Srpsku jer je policija jedini garant bezbjednosti građana. 

On je naveo da će policija Republike Srpske nastaviti borbu protiv svih vidova kriminala, a posebnu pažnju posvetiti migrantima i borbi protiv terorizma. 

“Republika Srpska se suočava sa problemom migranata i zato smo odlučili da formiramo i rezervni sastav policije, koji će nam pomoći i prilikom elementarnih i ostalih nepogoda”, rekao je Lukač i ocijenio zadovoljavajućuom bezbjednosnu situaciju u Republici Srpskoj. 

On je naglasio da su pripadnici policije Republike Srpske uspješni i u mirovnim misijama, zbog čega je izuzetno ponosan. 

“Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli unaprijediti rad policije. Gradimo modernu, profesionalnu i patriotsku policiju koja je spremna da odgovori na sve izazove”, istakao je Lukač. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da je saradnja policija Srpske i Srbije odlična i naglasio da Srpska i Srbija moraju nastaviti da sarađuju jer su jedne drugoj najvažnije. 

“Srećan sam što sam danas dobio priznanje Policije Republike Srpske. Ono je potvrda naših uspešnih odnosa”, istakao je Stefanović. 

On je naveo da je potrebno čuvati stabilnost u regionu za šta je važna dobra saradnja policija. 

“Na svaki pokušaj razgradnje naših odnosa moramo odgovoriti, za šta se zalažu naši najviši zvaničnici”, rekao je Stefanović. 

Svečanosti povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Srpske prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, direktor Policije Srpske Darko Ćulum. 

Prisustvuju i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić, delegacije Ruske Federacije, Boračke organizacije Republike Srpske, Saveza logoraša Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka. 

Svečanosti prisustvuju članovi Vlade Republike Srpske, bivši ministri Srpske, pripadnici Policije Republike Srpske i mnogobrojne javne ličnosti političkog i društvenog života Srpske. 

Prisustvuju i predstavnici policija Moskve, Slovenije i Crne Gore. 

Prethodno je služen parastos i položeni vijenci kod Centralnog spomenika poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u Banjaluci. 

Povodom Dana policije, u Zalužanima je danas svečano otvorena priključna saobraćajnica na magistralni put kod kružnog toka pored Centra za obuku MUP-a Republike Srpske. 

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!