Politika

Špirić: Sarajevo od potpisivanja Dejtonskog sporazuma negira Srpsku

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da političko Sarajevo od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas konstantno negira Republiku Srpsku i ne smatra je subjektom već objektom odlučivanja, ocijenivši da to predstavlja najveću opasnost za funkcionisanje i opstanak BiH.

Loading...

Špirić je istakao da su neproduktivne političke snage koje se hrane mržnjom i pakošću prema svemu što dolazi iz Srpske najveća opasnost za BiH. 

“Svako nastojanje iz Srpske da se odnosi unutar BiH urede na ravnopravnoj osnovi među entitetima i narodima nailazi na ignorantski odnos političkih faktora u Sarajevu. To potvrđuje da bošnjačka politika ustavne partnere u BiH smatra objektom, a ne subjektom u odlučivanju. Treba da bude jasno svima da Srpska neće prihvatriti poziciju boks-džaka bošnjačke politike”, kaže Špirić. 

Prema njegovim riječima, krajnje je vrijeme da međunarodni faktor u BiH prestane da podržava autistično Sarajevo u ambicijama koje su usmjerene na podrivanje Republike Srpske i njenih institucija. 

“Ukoliko se nastavi sa stalnim institucionalnim i političkim podrivanjima Srpske, onda će njene institucije biti primorane da traže nove mehanizme za odbranu vlastite ustavnosti i dejtonske pozicije”, naglasio je Špirić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!