Društvo

Banjaluka: Upućen prijedlog odluke o promjeni radnog vremena trgovinskim centrima

Grad Banjaluka uputio je prijedlog odluke o promjeni radnog vremena trgovinskim centrima u Banjaluci.

Prijedlog će se naći pred odbornicima Skupštine grada u ponedjeljak, 8.aprila – rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu grada Banjaluke Radenko Komljenović.

Komljenović je istakao da očekuje da će odluka od strane odbornika biti prihvaćena.

– Moram da kažem da će grad Banjaluka usvajanjem Strategije razvoja grada opredijelio da se razvija kao regionalni i kao turistički centar. Smatramo da postoje veliki potencijali u razvoju turizma. Sigurno je da su trgovinski centri perspektiva i budućnost, između ostalog, za privlačenje građana koji su van Banjaluke u Banjaluku. Oni će provoditi vrijeme ne samo u trgovinskom centru, nego će obići i naš grad, naše restorane, te potrošiti određenu sumu novca – naglasio je Komljenović i dodao da je cilj odluke svakako i veći priliv novca u budžet grada.

Naveo je da je odluka koja je do sada bila na snazi predviđala mogućnost rada trgovinskih centara nedjeljom do 16 časova.

– Analizirajući stanje u okruženju u svim većim gradovima u BiH, ali rekao bih i u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, mahom trgovinski centri rade do 21 ili 22 časa – zaključio je Komljenović i istakao da se grad Banjaluka zalaže da odnos prema zaposlenima u trgovinskim centrima bude prema Zakonu o radu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!