Hronika

Preminuo Zdravko Krsmanović

FOČA – Zdravko Krsmanović, potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP), bivši načelnik opštine Foča i narodni poslanik, preminuo je noćas nakon kraće i teške bolesti, saopšteno je iz NDP-a

Loading...

Kako su saopštili, NDP je odlaskom Krsmanovića ostao bez jednog od svojih najprepoznatljivijih članova .

“Kao doskorašnji narodni poslanik, a ranije i kao načelnik opštine Foča, Zdravko Krsmanović  će ostati upamćen kao beskompromisni  borac  za demokratiju i prosperitet Republike Srpske i njenih građana. Zdravko Krsmanović je dobio mnoge životne bitke, ali je , na žalost, ovu izgubio”, saošteno je iz NDP-a.

Mjesto i vrijeme sahrane potpredsjednika NDP-a će biti naknadno saopšteno.

Zdravko Krsmanović rođen je u Foči 10. februara 1957. godine.

Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine. Po završetku fakulteta zaposlio se kao stručni saradnik za građevinarstvo, urbanizam i stambeno – komunalne poslove u Skupštini opštine Foča.

Kratko vrijeme radio je u Srednjoškolskom centru u Foči, nakon čega prelazi u Elektroprivredu BiH. Od 1985. do 1990. godine angažovan je na poslovima studijsko – istražnih radova i na projektovanju hidroelektrana na Drini i izgradnji HE Višegrad, za koje je dobio i zlatnu značku Elektroprivrede BiH.

Početkom devedesetih godina prelazi na poslove direktora Radne jedinice “Hidrogradnja” gdje je radio do prelaska na dužnost Načelnika opštine Foča. U periodu od 2000. do 2002. godine radio je kao zamjenik ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske. U istom periodu angažovan je na poslovima asistenta na predmetu Organizacija i tehnologija građenja kod prof. dr. Živojina Praščevića na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Funkciju načelnika opštine Foča obavlja od novembra 2004. godine. Postdiplomski studij na Fakultetu tehničkih nauka upisao je školske 2004./2005. godine, a magistrirao je u junu 2009. godine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!