Banjaluka

Počela temeljna obnova više ulica na gradskom području

Oštećene saobraćajnice u više ulica na užem gradskom području biće temeljno obnovljene ovih dana, izjavio je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić. On je istakao da se trenutno radi u samom centru grada, tačnije u Ulici Ivana Franje Jukića koja je u znatnoj mjeri bila oštećena.

Loading...

– Banjalučani mogu vidjeti da se trenutno sanira kompletna saobraćajnica u Ulici Ivana Franje Jukića u centru grada, a sa njenom sanacijom smo morali sačekati dok se ne završi izgradnja stambeno-poslovnog objekta u ovoj ulici. Sada se postavlja potpuno novi asfaltni sloj, a biće urađen i dio trotoara. Takođe, u toku je zamjena asfaltnog sloja na saobraćajnici u Ulici Trive Amelice, a nakon toga će uslijediti i izgradnja montažne kružne raskrnice kod nekadašnje “Mljekare”. U Krfskoj ulici, prije postavljanja montažnog kružnog toka, zamijenićemo asfalt na tom dijelu saobraćajnice. Predviđeno je, kroz investiciono održavanje, da saniramo i saobraćajnicu u Ulici Blagoja Parovića na Tunjicama, koja je u značajnoj mjeri oštećena.  U Ulici Carice Milice u Obilićevu, na potezu od Klinike za psihijatriju do Doma zdravlja Obilićevo, planiramo zamijeniti asfalt na saobraćajnici i na trotorarima, a radove očekujemo i u Grčkoj ulici – obrazložio je Sandić.

On je dodao da je u posljednje vrijeme stiglo dosta primjedbi građana zbog slabe vidljivosti horizontalne signalizacije. Sandić kaže da je to očekivano nakon zimskog perioda i djelovanja soli i abrazivnog materijala, pa signalizacija nije vidljiva.

–  Upravo smo zavvršili javnu nabavku i potpisali ugovor sa izvođačem radova, tako da očekujemo da uskoro obilježimo horizontalnu signalizaciju u gradskom jezgru  i da taj posao obavimo do Dana grada 22. aprila, a nakon toga obilježavanje ćemo nastaviti i u drugim naseljima – naglasio je Sandić.

Sandić je naveo da će ove godine na horizontalnoj signalizaciji biti primjenjena i jedna novina, u vidu upotrebe tzv.hlavdne plastike.

–  To je nova metoda koja će biti primjenjena prilikom obilježavanja horizontalne signalizacije. Bilo je pokušaja da izdvojimo i obilježimo biciklističku traku od Venecija mosta do studentskog doma, ali je ta traka izblijedila. Vjeujemo da će novi material ostati duže i dati bolje rezultate – zaključio je Sandić.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!