Društvo

Prekršajna prijava protiv Muriza Memića zbog neprijavljenog protesta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo podnijelo je prekršajnu prijavu protiv Muriza Memića zbog organizovanja nenajavljenih mirnih protesta 5. oktobra u Sarajevu pod nazivom “Pravda za Dženana”.

Kako je Memić rekao za “Klix.ba”, istina je da nije najavio proteste i da je na ranije održanim protestima ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kazao da sljedeće neće najaviti.

Loading...

“To mene košta vremena i živaca. Više od dvije godine borbe koštalo me je mnogo jer nisam radio kako treba. Oboljeli su mi majka, brat i supruga. Ovo je pravna država koja će mene kazniti i nek’ me kazni, ali neka kazni i ubice i kriminalce”, kazao je Memić.

Prekršajnu prijavu upućenu Opštinskom sudu u Sarajevu potpisao je komandir Druge policijske uprave Vahid Bakija.

“Naveli su da kao dokaz imaju snimak i zabilješku policijskog službenika. Ja ću sve priznati i platiti, ali kakva smo mi pravna država. Neka nađu i kazne ubice policajaca, mog Dženana i svih ostalih nevino ubijenih”, poručio je Memić.

Večerašnji skup “Pravda za Dženana” je najavljen na Trgu djece Sarajeva u 18 sati.

Izvor
Klix.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!