Politika

Klintonova i Olbrajtova ne dolaze džabe u Prištinu, zna se koliko to košta

Komentator lista Politika Miroslav Lazanski ističe da će prištinske institucije finansijski podržati dolazak Hilari Klinton i Madlen Olbrajt na Kosovo i Metohiju.

Miroslav Lazanski je naveo da će prištinske institucije finansijski podržati dolazak Klintonove i Olbrajtove u Prištinu koji je najavljen za jun.

Loading...

– Ne dolaze njih dvije džabe, zna se koliko košta njihov dolazak – naveo je Lazanski, komentarišući najave da će one 12. juna prisustvovati godišnjici ulaska NATO na Kosovo.

On je ocijenio da Klintova, za razliku od Obrajt ovenije direktno odgovorna za bombarodvanje Јugoslavije.

– Klintonova odluka da se izvrši agresija i bombarduje Јugoslavija djelimično jeste bio pokušaj da se skrene pažnja američke javnosti sa afere Levinski, ali su razlozi mnogo dublji i ozbiljniji – istakao je Lazanski.

Kako je dodao, Olbrajtova je direktno odgovorna:

– Prvi prijedlog Rambijevskog sporazuma, koji nije imao ankes B, Priština je odbila, a onda je ona nakon ubacivanja tog aneksa koji je neprihvatljiv za svaku državu rekla Tačiju da moraju da pristanu, jer će Srbija biti bombardovana ako ne pristine – podsjetio je Lazanski.

Govoreći o sličnosti između bombardovanja 1941. i 1999. godine, on je istakao da su obje akcije bile agresija, po međunaraodnom pravu zločin protiv mira, jer nije bilo objave rata.

– Nacistička Njemačka nije objavila rat Kraljevini Јugoslaviji. Bombardovanje je izvršeno iznenada, iako je naša obavještajna služba preko vojnih izaslanika i Berlinu i Bukureštu javila tačan datum i vrijeme udara njemačke avijacije. Glavni njemački udar je došao iz Rumunije i Mađarske, bila je to neravnopravna bitka što se tiče broja aviona – naveo je Lazanski.

Međutim, kako je ukazao, tehnološki jaz i tehnološka razlika između naše avijacije 1999. godine i NATO agresorske bio je mnogo veći nego što je to bilo 1941. godine.

– Iz sloma Karaljevine smo mnogo toga mogli da predvidimo i spriječimo – primijetio je Lazanski.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!