Politika

Crnadak na konferenciji u Vašingtonu: BiH će pomagati borbu protiv ISIS-a

Učesnicima Godišnje ministarske konferencije prenijeću stav punog konsenzusa unutar BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, o našem aktivnom učešću u borbi protiv međunarodnog terorizma i Islamske države.

To je za Srpskainfo izjavio ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak uoči ministarske konferencije Globalne koalicije za borbu protiv ISIS, koja se održava u Vašingtonu.

Loading...

-Bez obzira na brojne političke nesuglasice unutar BiH, po ovom pitanju smo jedinstveni i u skladu sa svojim mogućnostima ćemo nastaviti da doprinosimo Globalnoj koaliciji za borbu protiv ISIS – izjavio je Crnadak.

Godišnja konferencija počinje danas u Vašingtonu u 15 časova i 30 časova po našem vremenu, obraćanjem državnog sekretara SAD Majka Pompea. Nakon toga, ministri inostranih poslova zemalja članica Globalne koalicije će razgovarati o sljedećoj fazi aktivnosti Koalicije, koja je fokusirana na zaštitu od novih napada Islamske države u Iraku i Siriji, kao i na iznalaženje načina na koje će zemlje članice nastaviti učešće u radu Koalicije.

Na sastanku u Vašingtonu 56 zemalja članica Koalicije će biti predstavljeno na ministarskom nivou.

Po završetku ministarskog sastanka, ministar Crnadak će prisustvovati radnom ručku, čiji će domaćin biti američki državni sekretar Majk Pompeo. Na kraju konferencije ministrima će se obratiti predsjednik SAD Donald Tramp.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!