Magazin

U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu

Serenbe je eko-komuna skrivena među četiristotinak hektara šumskog područja južno od Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama. Zajednica je stvorena prije petnaestak godina prema dizajnu arhitekta dr Filipa Taba i idejama bračnog para Nigrin koji u njoj živi.

Osnovna je ideja komune život bez stresa, odnosno prema principima po kojima su živjeli naši preci. Članovi žive u skladu s prirodom. Jedu isključivo organsku hranu koja se uzgaja na lokalnim farmama, a na raspolaganju imaju i tri gurmanska restorana.

Domove hlade i griju pomoću geotermalnih toplinskih pumpi, a veliku pažnju posvećuju zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Stanovnici Serenbea rade u vrtu, jašu konje i, kuda god mogu, idu pješke.

Komuna prigrljuje sadržaje za koje ima najviše interesa bez obzira na godine, kao što je velnes-centar, fitnes-centar sa studijem za jogu i pilates, a na raspolaganju je i zajednički veliki bazen.

U Serenbeu je na cijeni ljubav prema prirodi, strast prema životu i zajednici te kreativnost. Komuna potiče kreativni rad te redovno organizuje brojna umjetnička predavanja, izložbe, prikazivanja filmova za svoje članove, kao i njihove goste.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!