Hronika

Stravični detalji ubistva Bojana Milovanovića u centru Banjaluke

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Bilčara iz Banjaluke zbog sumnje da je ubodima šrafcigerom ubio Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice.

Zbog učestvovanja u tuči, sud je potvrdio optužnicu i protiv Marka Mihajlovića (27) iz Banjaluke, te Đorđa Borovčanina (25) i Đorđa Đenadije (21) iz Kozarske Dubice.

Loading...

U optužnici se navodi da je 18. oktobra u periodu između 2.40 i 3.20, u pekari „Marčelo’’, došlo do verbalnog sukoba između Bilčara, Mihajlovića i N. V.  sa jedne strane, te Milovanovića, i Borovčanina sa druge strane.

Zatim su momci iz Kozarske Dubice Milovanović i Borovčanin sa još dva druga izašli iz pekare i sjeli u vozilo „fiat“ kojim je upravljao Đenadija.

– Uputili su se niz ulicu Nikole Pašića, gdje je na raskrsnici sa ulicom Vojvode Radomira Putnika, Đenadija okrenuo vozilo i vratio se prema pomenutoj pekari. Tu su vidjeli Bilčara i Mihajlovića kako izlaze iz pekare i sjedaju u svoj automobil BMW – navodi se u optužnici.

Poslije toga, Đenadija je na prvoj raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, okrenuo vozilo i ponovo krenu pema pekari.

-Tu su obišli BMW u kojem su bili Bilčar i Mihajlović, a koji su vozilom krenuli za njima. Nakon toga Đenadija je “fiata” zaustavio na parking mjesto, a pored njega je stao i BMW. Tada su svi izašli iz vozila i dolazi do fizičkog obračuna između njih – pojašnjeno je u optužnici.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

– Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, uslijed čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

Zatim ga je drugi put ubo u slijepočnicu, pri čemu je Milovanoić zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

– Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

U to vrijeme trajala je tuča između Mihajlovića sa jedne, te Borovčnina i Đenadije sa druge strane. U tom sukobu oni su se udarali rukama i Mihajlović je zadobio laku povredu lijevog ramenog zgloba.

Snimci kamera

Nakon ubistva, Goran Bilčar i Marko Mihajlović su pobjegli, ali uz pomoć snimaka sa bezbjednosnih kamera u pekari, oni su identifikovani i privedeni.

Bilčar je tokom ispitivanja, tvrdio da nije znao da je ubio Bojana Milovanovća.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!