Magazin

Rasta brutalno napao Emira Kusturicu: Najveća si muška sponzoruša (FOTO)

Čujem Kusturicu brine zapadni utjecaj kroz muziku i moju pjesmu “Mala voli Audi, mala voli BMW”, kako je to dno – napisao je Rasta

Iako je Stefan Đurić Rasta na sceni tek nekoliko godina, nije se ustručavao da čuvenom reditelju saspe gomilu uvreda, i to javno.

– U narodnoj muzici nije bilo tako prostih zato što je bila Marina Tucaković, koja je pjesnik, za razliku od ovih – rekao je Kusta nedavno gostujući u emisiji na N1 televiziji.

Stefan Đurić Rasta oglasio se na Instagramu otvorenim pismom upućenim Emiru Kusturici, očigledno isprovociran nedavnom izjavom reditelja na račun danas popularnog muzičkog pravca i pjesama koje se snimaju.

Podsjetimo, Kusturica je gostovao u emisiji “Pressing” kod voditelja Jugoslava Ćosića, koji je citirao njegove nedavno izgovorene riječi – da su “Srbi narod koji je najveći proizvođač zabluda o sebi”.

Redatelj je odmah potvrdio da to jeste rekao, a onda je objasnio i zbog čega, dodavši i primjer, kojim je obrazložio svoje riječi.

– Tako je. Niko nije prihvatio Iphone od Srba, mi ga prihvatamo, kao i ovu novu muziku koju je vaša kompanija nedavno potpisala sa ovom dvojicom tipova koji liče na mudžahedine i koji su vrlo popularni, a čiji su stihovi zapravo zamjena… – počeo je Emir, koji je potom bio prekinut od voditelja Jugoslava Ćosića, kojem je “zaparalo uši” to što je Emir spomenuo njihovu kompaniju, a istakao je i da ne zna o kome Kusturica govori.

Rasta je Kusturici poručio:

– Čujem Kusturicu brine zapadni utjecaj kroz muziku i moju pjesmu “Mala voli Audi, mala voli BMW”, kako je to dno, a da je taj Kusturica zaista zabrinut, pa makar bi u analizi svega poslušao pjesmu do kraja i čuo da ima zaključak, a to je da osoba koja lako prihvata materijalno, zaista i ne može iskreno da voli, to kaže kraj stiha ‘nemoj biti siguran da mala voli tebe’. On nije poslušao čak ni do kraja ono što kritikuje. Dolazim samo do jednog zaključka, a to je da ovog čovjeka samo boli što je moja pjesma aktuelna – rekao je Rasta i nazvao Kusturicu “sponzorušom” i da se “u silnom grebanju da preživi izgubio”.

– Ne znaš ni ko si ni šta si, ni koga braniš ni šta podržavaš. Ti si borac protiv sistema pun para iz budžeta, ti si hodajuća kolizija koju više niko ne sluša. Jer svačije vrijeme prolazi, a samo legende odlaze slavno. Ti to nisi jer smo odavno prežvakali, prezreli i prerasli tvoju kvaziumjetnost. Cmok – zaključio je Rasta.

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!