Politika

Špirić: Druge zemlje preduzimaju mjere, a u BiH selo gori, baba se češlja

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da dok druge zemlje preduzimaju mjere kako bi se zaštitile od nelegalnog ulaska migranata, u BiH selo gori, baba se češlja, a migranti biraju rute koje su im kraće i draže jer vide da se niko njima neće pozabaviti.

Loading...

“Svi medijski izvještaji iz crne hronike gdje se migranti međusobno ubijaju, napadaju lokalno stanovništvo, prelaze šumskim stazama iz države u državu, nisu dovoljni argumenti za Savjet ministara u tehničkom mandatu da preduzmu bar jednu suvislu aktivnost u interesu bezbjednosti građana BiH”, upozorio je Špirić.

On je podsjetio da je Vlada Austrije juče odlučila da produži vanredne kontrole na granici s Mađarskom i Slovenijom kako bi se zaštitila od nelegalnog ulaska migranata na takozvanoj “balkanskoj ruti”, a Savjet ministara u teničkom mandatu i dalje tvrdi da je situacija u BiH pod konrolom.

Špirić je ukazao da je zanimljivo da se u izvještajima austrijskih medija napominje da je ministar policije Herebert Kikl kao obrazloženje o novoj odluci naveo “latentnu prijetnju terorizma” što bi trebalo da upali alarme u svim zemljama regiona, a posebno onim koje nisu članice EU.

“Tako u BiH selo gori, baba se češlja, a migranti biraju rute koje su im kraće i draže jer vide da se niko njima neće pozabaviti. Upravo zbog ovakvog stanja anarhije u koju nas je dovela nesposobna vlast trebalo bi što prije fomirati novi saziv Savjeta ministara, ali sve su prilike da Bakir Izetbegović i njegova SDA čekaju da ovi migranti dobiju državljanstvo i da i njima ponudi jedan resor srazmjerno njihovoj brojnosti”, ocijenio je Špirić.

Imajući u vidu kompletnu situaciju sa migrantskom krizom i da se u BiH vraćaju ratnici “Islamske države”, naglasio je Špirić, bilo bi neophodno da su koordinacioni tim i nadležne institucije u stalnom zasjedanju i da provode bezbjednose mjere i akcije.

“Ali s obzirom na to da smo u BiH, čekaćemo da migranti organizuju neku sjednicu i donesu odluku”, rekao je Špirić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!