Društvo

Golić: Јedinstvenom evidencijom lakše do elektronskih građevinskih dozvola

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da će jedinstvenom zemljišno-knjižnom evidencijom biti omogućen lakši prelazak na elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Golićeva je tokom sastanka u Banjaluci sa gradonačelnicima Banjaluke Igorom Radojičićem i Prijedora Milenkom Đakovićem, direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose Bosiljkom Predragović i predstavnikom Pravobranilaštva Republike Srpske rekla da ohrabruje informacija iz Republičke geodetske uprave da će javna izlaganja u svim katastarskim banjalučkim opštinama i usaglašavanje zemljišno-knjižnih evidencija biti završena najkasnije do kraja 2020. godine.

“To će umnogome ubrzati postupke izdavanja građevinskih dozvola, jer je neusklađenost zemljišno-knjižnih evidencija do sada predstavljala kočnicu u vođenju postupaka, ali ozbiljan razlog za veliki broj bespravno sagrađenih objekata”, istakla je Golićeva.

Predragović je informisala učesnike sastanka da su završena javna izlaganja u svima katastarskim opštinama u obuhvatu regionalnog vodovodnog sistema, što će omogućiti nastavak izgradnje sekundarne mreže u tri pravca, i to prema široj zoni Bronzanog Majdana sa više sela i zaselaka, zatim u pravcu Slavićka-Radosavska i prema Gornjoj i Donjoj Piskavici.

Izgradnjom regionalnog vodovodnog sistema “Crno vrelo” oko 13.000 domaćinstava u Banjaluci i Prijedoru imaće kvalitetno snabdijevanje vodom, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o kapitalnim projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture na području Banjaluke i o načinima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji mogu biti smetnja za izdavanje građevinskih dozvola.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!