Politika

Komšić: Hladne glave na Dodikov populizam. Očekujem podršku Džaferovića

Novoizabrani hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da očekuje da će kod kolege iz Predsjedništva Šefika Džaferovića imati podršku u stavovima kojima će, kako navodi, štititi poziciju BiH u odnosima sa komšijama.

“Želim da budemo mudri i da na očekivani Dodikov populizam odgovoramo ‘hladne glave’. Moramo tražiti nove prijatelje Bosne i Hercegovine u svijetu, posebno među članicama NATO i Evropske unije”, rekao je Komšić u intervjuu za portal vijesti.ba.

Loading...

On je napomenuo da razdvaja “ono što će biti saradnja mene I gospodina Džaferovića kao članova Predsjedništva, te pozicija koje zauzimaju političke stranke”.

“Ono što želim da vjerujem je da ćemo gospodin Džaferovic i ja biti naredne godine u Srebrenici, na Kazanima, u Grabovici, zajedno. Očekujem da ću imati kod njega podršku u stavovima kojima ćemo štititi poziciju Bosne i Hercegovine u odnosima sa komšijama”, rekao je Komšić.

Istovremeno je zatražio od građana BiH da sačekaju sa osudama i pruže priliku njemu i njegovom timu, tvrdeći da će raditi drugačije.

Komšić je naglasio i da je “borba protiv negiranja genocida i ratnih zločina”, kao i suočavanje sa prošloću, temelj pomirenja u BiH.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!