Svijet

Džihadisti sa Kosmeta ubijaju po cijelom svijetu

Njemački novinar Kit Klarenberg istakao je povodom dvije decenije od udara OVK i NATO-a na Košare da je na Kosmetu uz OVK bila teroristička internacionala i da su džihadisti sa Košara kasnije sijali smrt u Londonu i svuda po svijetu.

Klarenberg je u tekstu “Dvadeset godina od kosovskog rata” za “Global risrč” naveo da je njemačka obavještajna služba bila ključna za stvaranje terorističke OVK na Kosmetu, kao i da je ona imala najtačnije podatke o ogromnom bogatstvu u toj srpskoj pokrajini. 

Loading...

Među najozloglašenijim imenima onih koji su učestvovali u ratu na Kosmetu i borili se protiv vojske tadašnje SR Jugoslavije, a potom počinili zločine koji su “okupali krvlju” Englesku, Belgiju, Izrael, Francusku i Siriju, Klarenberg ubraja britanskog pukovnika Džemsa Lija Mesura. 

Prema njegovim riječima, Mesur je u Siriji do prije nekoliko mjeseci vodio humanitarnu organizaciju “Bijeli šljemovi”, koju je zvanični London zadužio za raspirivanje rata na Bliskom istoku. 

Klarenberg piše da je jedinicu mudžahedina na Kosmetu lično vodio zamjenik Osame Bin Ladena, Aim el Zavahiri, koga su često nazivali ideologom Al kaide i koji je preuzeo vođstvo nad njom 2011. godine, nakon ubistva Bin Ladena. 

Neki vjeruju da je on bio “operativni mozak” koji je stajao iza napada na SAD 11. septembra 2001. godine, navodi se u tekstu čije dijelove danas prenose “Večernje novosti”. 

Klarenberg je, pozivajući se na podatke iz istrage bivšeg tužioca američkog ministarstva pravosuđa Džona Loftusa, objavio da Al kaida nije jedina islamistička grupa koja je djelovala na Kosmetu, već da su tu djelovali teroristi El Muhajiroun, Bakrija Muhamed, Abu Hamza, Harun Rašid Asvat – krivac za napad na londonski metro u julu 2005. godine, kao i Kan Šarif koji je učestvovao u samoubilačkom napadu u baru u Tel Avivu. 

Njemački novinar je iznio podatke da su vojnike OVK u Albaniji obučavali specijalci CIA i Zelene beretke, kao i da je britanski SAS bio ključan za obuku terorista u Albaniji. 

Prema Klarenbergovim informacijama, na Kosmet su “sasovci” upućivani na takozvane operativne piknike, uglavnom da navode avijaciju, a prvi njihovi vojnici stigli su na Kosovo i Metohiju 21. marta 1999. godine. 

Klarenberg je naveo da se dvije decenije poslije NATO agresije zapadni narativ o razlozima napada na SR Jugoslaviju potpuno raspao, odnosno da je jasno da Slobodan Milošević nije nikada imao ideju da pravi “veliku Srbiju” čisteći Albance sa Kosmeta. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!