Region

Počeo veliki miting u Beogradu – “Budućnost Srbije” FOTO

Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu počeo je skup u okviru kampanje “Budućnost Srbije” na kojem će se obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a sa skupa bi trebalo da bude poslata poruka jedinstva i zajedništva srpskog naroda.

Skup je počeo intoniranjem himne “Bože pravde”, a očekuje se da će Vučić pozvati građane Srbije da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod. 

Ovaj skup je najavljivan kao najveći politički skup u istoriji Srbije, a, kako je javila TV Pink, prisustvuje više od 150 hiljada ljudi, koji su došli da podrže Vučića i politiku koju vodi. 

Osim građana Srbije i Srba sa Kosova i Metohije, prisutni su i Srbi iz Republike Srpske, kao i Srbi iz Federacije BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja regiona, ali i iz dijaspore, koji nose transparente podrške Vučiću i Srbiji, kao i zastave Srbije. 

Thumbnail

Prva se obratila predsjednica Vlade Ana Brnabić koja je rekla da današnji skup u Beogradu pokazuje da Srbija nije podijeljena zemlja “već jedna, jednaka, jedinstvena, zemlja normalnih i pristojnih ljudi”. 

“Srbija nije zemlja koja će podržati vrijeđanje, vješala, motorne testere i stalne i stalne podjele na botove, sendvičare, krezube. Nije to Srbija, ona je jedna – Ovo je Srbija. Ponosna sam što me predsjednik Aleksandar Vučić pozvao u svoj tim.

Najavljeno je i obraćanje penzionisanog potpukovnika Dragutina Dimčevskog. 

Prije zvaničnog dijela skupa, održani su koncerti Ace Lukasa i Bore Čorbe, a poslije zvaničnog dijela mitinga predviđen je i koncert Olivera Mandića. 

Thumbnail

Kampanja “Budućnost Srbije” počela je 7. februara, a cilj Vučića bio je da, obilaskom svih okruga u Srbiji, građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali i da čuje sugestije i primjedbe građana. 

Vučić je ranije rekao da će skup u Beogradu biti najmasovniji miting u istoriji Srbije, te da očekuje dolazak u Beograd više od stotinu hiljada ljudi. 
 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!