Sport

Jaćimović o nastupu fudbalerki iz Banjaluke u Beogradu: Djecu van politike

Ženska fudbalska ekipa Medicinske škole iz Banjaluke legalno učestvuje na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu u Beogradu i njen nastup je odobrilo i Ministarstvo civilnih poslova BiH, kazao je danas Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS reagovalo je danas na tvrdnje da je fudbalska ekipa banjalučke srednje škole nastupom u Beogradu prekršila propise i istaklo da je neprihvatljivo “da se cijela ova priča stavlja u negativan kontekst i da se djeca iskorištavaju u dnevnopolitičke svrhe”.

Loading...

“U skladu sa zaključcima i propisima, naše ministarstvo je tražilo odobrenje Ministarstva civilnih poslova BiH za učestvovanje u radu i manifestacijama pod pokroviteljstvom Međunarodne školske federacije (ISF) i taj zahtjev je ovo ministarstvo odobrilo 28. septembra 2015.”, rekao je Jaćimović i dodao da se u rješenju, između ostalog, navodi “da ne postoje smetnje da učenici i učenice koji učestvuju u sistemu školskog sporta RS u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta uzmu učešće u sportskim manifestacijama pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije školskog sporta sa sjedištem u Belgiji”.

Jaćimović je naglasio i da je ovo rješenje doneseno na osnovu Zakona o sportu u BiH.

“Male olimpijske igre su projekat koji Ministarstvo uspješno realizuje već 15 godina i zahvaljujući kvalitetu i saradnji sa Savezom za školski sport Srbije RS je od 2015. članica Međunarodne federacije školskog sporta. Ministarstvo podržava razvoj i popularizaciju školskog sporta, kao i svaku mogućnost da se djeca sa ovih prostora predstavljaju na svjetskim takmičenjima jer je to najbolji način da napreduju i da postanu profesionalci. Sportisti RS su naši najbolji ambasadori i sportom ruše sve granice”, naveo je on.

Danas se saopštenjem oglasilo Ministarstvo civilnih poslova BiH, u kojem je navedeno da “se postavlja pitanje o odgovornosti Svjetske sportske školske federacije koja je dozvolila ovoliko uplitanje politike, da će uputiti protestno pismo i pozvati ih na odgovornost, a uputiće proteste i na adrese Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!