Banjaluka

Naređeno uklanjanje Davidovog srca i DVIJE DUNJE

Komunalna policija izdala je rješenje kojem se naređuje nepoznatim osobama da uklone spomen ploču, obilježja i kao dvije dunje koje su u nedjelju na ušću rijeke Crkvene u Vrbas zasadili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Komunalni policajci su rješenje ostavili na mjestu gdje je napravljeno srce, a između ostalog se navodi da ukoliko se pomenute stvari ne uklone u roku od 24 časa, oni će biti uklonjene, a troškove će snositi nepoznate osobe koje su tu postavile te stvari.

U obrazloženju rješenja se navodi da za sadnju sadnica i ostavljanja stvari nije izdano odobrenje organa uprave nadležnog za komunalne poslove.

Podsjetimo, članovi pomenute grupe su u nedjelju napravili srce od kamenja i cvijeća, a u sredini je stavljen ploča na kojoj je isalo „David 24.3.2018“. U blizini srca su zasadili dvije dunje, te na jednoj stavili natpis „Pravda“, a na drugoj „Istina“.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!