Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Siniša Karan: Skup, kada se podstiče na nasilje, mora biti prekinut!

Policija ne napada narod Republike Srpske već primjenjuje legalnu, legitimnu silu koja je definisana zakonom, ustavom i internim aktima, rekao je profesor ustavnog prava Siniša Karan.

Karan je istakao da skup, kada se podstiče na nasilje, mora biti prekinut i da su političari, koji su večeras podsticali na nasilje, izvršili krivično djelo.

“Opozicioni lideri nisu samo zloupotrijebili trg, grupu `Pravda za Davida` i slučaj `Dragičević` već podstiču i na nasilje”, pojasnio je Karan i dodao da time direktno djeluju preko grupe “Pravda za Davida” na narušavanje bezbjednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj.

On je istakao da je policija dužna da primjenjuje zakon, jer je na to obavezuje ustav.

Karan je rekao da veliki broj građana traži od policije da postupi po ustavu i zakonu i uspostavi javni red i mir i javni poredak radi normalnog života u Banjaluci i Republici Srpskoj.

“Niko nema pravo u bilo kakvom javnom okupljanju, iznošenju stavova narušavati mir i bezbjednost drugih građana. To je granica svakog javnog okupljanja, svake slobode. Ove granice su prekoračene. Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ mora da sve vrati u granice i okvire zakona”, rekao je Karan za ATV.

On je ocijenio da se slučaj “Dragičević” neće riješiti na ulici, vaninstitucionalnim metodama, kao i da je sve što se dešava u vezi sa ovim predmetom klasična zloupotreba.

Karan je istakao da u ovom slučaju MUP ima potpuni legalitet i legitimitet da održava mir u Banjaluci.

On je rekao da neko želi da naruši ne samo bezbjednosni nego ukupni imidž i Banjaluke i Republike Srpske, ali da institucije to ne smiju i neće dozvoliti, te da imaju puni kapacitet, snagu i podršku da to urade.

“Institucije Republike Srpske neće dozvoliti da budu narušeni imidž, ugled i bezbjednosna situaciju”, naglasio je Karan.

Prema njegovim riječima, sada se radi i o neskrivenoj politizaciji slučaja i to ne samo sa aspekta opozicionih lidera, koji su cijelu kapmanju vodili preko Trga i grupe “Pravda za Davida”.

Karan je dodao da je ovdje riječ o zloupotrebi i od međunarodnog faktora, ogromnog broja međunarodnih organizacija koje finansira međunarodni faktor i svih onih politika koje su protiv Republike Srpske.

“Većina onih koji se iskreno zalažu za rješenje slučaja `Dragičević` su zloupotrijebljeni, a mnogi treba da stave prst na glavu i razmisle šta sad ovom kvazipodrškom čine”, rekao je Karan.

On je napomenuo da su lideri vladajuće opozicije prije dva dana potpuno podržali mirne nenasilne proteste Pravda za Davida i još jednom ultimativno pozvali pravosudne institucije, prije svega tužilaštvo da riješi ovaj predmet.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button