Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Odlične ocjene za grijanje na biomasu

PORTOROŽ – Prezentacijom projekta “Prelazak na održivi izvor energije: Od fosilnog goriva do obnovljivog izvora energije – primjer grada Banjaluke” predstavnici “Eko-toplana” Banjaluka prikazali su sistem daljinskog grijanja na međunarodnoj konferenciji “Održivo i čisto snabdijevanje energijom za grijanje i hlađenje”, održanoj od 31. marta do 2. aprila u Portorožu.

Predstavljanje projekta “Eko-toplana” Banjaluka izazvalo je posebnu pažnju i od brojnih eksperata dobilo odlične ocjene, kao i sam projekat koji je okarakterisan kao jedan od najznačajnijih projekata u ovoj oblasti koji su realizovani širom Evrope.

Prateći regulative kojima se propisuje prelazak na obnovljive izvore energije, Banjaluka je ucrtana na mapu “zelenih gradova”, a učesnicima ove konferencije predstavljen je put od prepoznavanja problema, korištenja mazuta i neodrživog sistema grijanja do njegovog rješenja, prelaska na biomasu, kao i predstojeći koraci –  rekonstrukcija, modernizacija i automatizacija toplifikacionog sistema Banjaluke.

Organizator konferencije na kojoj je više od 40 učesnika predstavilo projekte iz oblasti održive i čiste energije je Slovenačka energetska asocijacija (SZE).

Ovo udruženje prepoznalo je značaj okupljanja učesnika iz cijelog energetskog sektora za održivo i čisto snabdijevanje energijom. Aktivnosti SZE i konferencijski program obuhvataju sve aspekte snabdijevanja energijom, od proizvodnje preko distribucije do krajnje upotrebe, sa osnovnim i primijenjenim znanjem koji ih pokrivaju. Jedini način da se pronađu tehnički i ekonomski optimizovana rješenja za snabdijevanje energijom, jeste direktno rješavanje problema složenih energetskih sistema.

Na konferenciji su učestvovali brojni priznati stručnjaci iz cijele Evrope, a glavna panel diskusija održana je na temu aktuelnih trendova, političkih odluka i međunarodnih tendencija za korištenje obnovljivih izvora za proizvodnju energije.  

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button