Sport

Vladimir Selec: Trka posvećena Banjalučanima

Peti Banjalučki polumaraton, koji će biti odražan u maju, okupiće elitne trkače, ali i rekreativce i mališane, možda neke buduće šampione, koji će prve korake napraviti upravo u Banjaluci.

Bambini maraton nas očekuje 11. maja, dok će četiri trke biti dan kasnije kada je na programu i centralni događaj polumaraton (21,1 kilometar).

“Baš zbog toga što je jubilarni, Banjalučki polumaraton smo posvetili prvenstveno Banjalučanima. Želimo da što više Banjalučana trči i izbog toga smo odredili najnižu kotizaciju od 17 KM. Takođe, polumaraton smo posvetili i ženama  kako bismo ukazali na status žena u našem društvu koji i dalje nije izjednačen sa statusom muškaraca i pripremili smo pogodnosti za žene, odnosno popust na kotizaciju”, rekao je Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona.

Pored trka koje su bile i ranijih godina, 12. maja nas očekuju i neke novine.

“Nova trka je trka na 10 kilometara, Mivela banjalučkih 10k, za koju smo pripremili popularnu cijenu kotizacije od 15 KM. U polumaratonu će nastupiti i osobe sa poteškoćama u razvoju, koje će u kolicima gurati trkači, a tu je i dobri stari Nektar fun run, trka zadovoljstva, s tim što smo ovoga puta skratili stazu i trčaće se 1.800 metara. Start je u Tržničkoj ulici, a cilj na tvrđavi Katel. U programu je Telegroup štafetni polumaraton koji mogu da trče dva, tri ili četiri učesnika, a dan ranije, 11. maja u 17 časova, biće naša najpopularnija trka – Bambini maraton, koji će okupiti mališane predškolskog uzrasta. Očekujemo više od 1.000 mališana, mlađi će trčati sa roditeljima, a stariji sa našim trenerima”, dodao je Selec.

Organizator se potrudio da peti Banjalučki polumaraton ima i humanu dimenziju, tako da će svi koji žele moći da za polumaraton ili trku na 10 kilometara kupe humanitarni broj.

“Oni koji plate punu kotizaciju mogu da traže humani broj, a to znači da će 20 KM od njihove kotizacije biti usmjereno dvjema organizacijama – Udruženju samohranih roditelja ‘Ponos’ i ‘Zdravo da ste’. Već imamo oko 70 prijavljenih”, rekao je direktor Selec i dodao:

“Prijave su u toku, tako da ne mogu mnogo o imenima da govorim, ali mogu da najavim nastup Olivere Jevtić iz Srbije, našeg najboljeg maratonca Srđana Samardžića, a očekujemo dosta pozantih elitnih maratonaca i maratonki iz regiona. Očekujem više od 1.000 učesnika u polumaratonu, te ukopno između 6.000 i 7.000 trkača.”

21,1 km duga polumaratonska trka

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!