Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Britanija uručila donaciju za dva helikopterska skvadrona OS BiH

SARAJEVO – Oružane snage BiH dobile su danas novu opremu za spasavanje za dva helikopterska skvadrona Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane, u vrijednosti od 100.000 KM koje je obezbijedila Vlade Velike Britanije.

Oprema je dodijeljena Prvom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Zalužanima kod Banjaluke i Drugom helikopterskom skvadronu stacioniranom u Rajlovcu kod Sarajeva, saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

Britanski ambasador u BiH Metju Fild i načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Senad Mašović prisustvovali su u kasarni Rajlovac kod Sarajeva primopredaji opreme koja uključuje i dvije specijalne korpe za spasavanje.

Ova oprema će unaprijediti sposobnosti Oružanih snaga BiH u akcijama traženja i spasavanja kao obliku vojne podrške civilnim strukturama u odgovoru na prirodne i druge nepogode.

“Uloga Oružanih snaga u ovim akcijama je veoma značajna, a do sada su one pomogle u spasavanju više od 2.800 osoba u BiH”, navedeno je u saopštenju.

Ova donacija Vlade Velike Britanije je dio podrške koju ona pruža Oružanim snagama BiH s ciljem razvijanja i jačanja vojne podrške civilnom sektoru.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button