Politika

Dodik: SDA krši ustavno pravo opstruišući formiranje vlasti na nivou BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da SDA krši ustavno pravo opstruišući formiranje vlasti na nivou BiH.

Loading...

Dodik je naglasio da nije izvjesno kada će Savjet ministara biti formiran, te da SDA izmišlja razne načine da pokaže kako se o tome razgovara, a da u suštini dogovor nije blizu.

– Nama i ne treba dogovor s njima, jer mi, kao predstavnici Republike Srpske, imamo ustavno pravo da popunimo mjesta koja su po Ustavu predviđena za predstavnike srpskog naroda i Srpsku. Ne treba oni nama ništa da daju, niti mi nešto tražimo – istakao je Dodik.

On je za RTRS rekao da nije optimista povodom najavljenog sastanka SNSD-a, HDZ-a i SDA-a i da će Bakir Izetbegović i dalje uslovljavati.

– Nemam zahtjeve i očekivanja, ali ću naravno otići na sastanak – rekao je lider SNSD-a.

Dodik je istakao da je za formiranje Savjeta ministara potrebno izmijeniti procedure koje su nametnuli visoki predstavnici u BiH, te poštovati Ustav i izbornu volju građana.

– Potrebno je da Republika Srpska imenuje svog predstavnika u Savjet ministara i da i drugi u BiH to urade, te da se oni sastanu i konstituišu organ. Problem je što su izmislili da to mora da ide u parlament, a tu je potrebna većina – rekao je Dodik.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!