Sport

Englezi ovakav učinak u Ligi šampiona nisu imali 11 godina

Engleski klubovi već dugo nisu imali ovako dobre rezultate u Ligi šampiona. Četiri ekipe stigle su do četvrtfinala Lige šampiona, a sigurno će imati barem jednog polufinalista jer se za to mjesto međusobno bore Mančester siti i Totenhem.

Engleski fubal strelovito se razvija što se tiče razvijanja domaćih igrača. Potvrdila je to i engleska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošlog ljeta koja je stigla do polufinala.

Loading...

U sinoćnjoj utakmici Sityja i Totenhama Englezi su došli do još jednog uspjeha. Čak osmorica engleskih igrača igralo je jučerašnji dvoboj. Posljednji put su više domaćih igrača imali u jednoj utakmici Lige šampiona prije 11 godina kada su u finalu 2008. igrali Čelsi i Mančester junajted. Tada ih je bilo 10 na terenu.

Totenhem je imao petoricu u prvoj utakmici četvrtfinala, a Sity trojicu. Tripier, Rouz, Vinks, Ali i Kejn igrali su za “sparse”, dok su za “građane” startali Delf, Voker i Sterling. Od njih, samo Vinks nije bio na Svjetskom prvenstvu.

Naizgled se možda ne čini kao velika brojka, ali s obzirom na to da se radi o klubovima koji imaju ogromne budžete i mogu dovesti bilo koga na svijetu, za svaku pohvalu je činjenica da domaći igrači imaju važne uloge u najvećim klubovima.

(index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!