Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Mazalica: Draško, koliko si plaćao radnike?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica pozvao je danas poslanika PDP-a Draška Stanivukovića da javno objavi kolike su plate radnika u njegovoj firmi, nakon što je danas najavio da će organizovati peticiju protiv rada nedjeljom, u znak protesta zbog odluke gradske skupštine kojom se tržnim centrima omogućava da nedjeljom rade i do 22 časa.

– Pitanje za velikog borca za prava radnika, na kolike plate i broj časova rada dnevno su prijavljeni radnici u preduzeću AC mobil – napisao je Mazalica na Tviteru, što je izazvalo veliku pažnju korisnika ove društvene mreže.

Iza ovog pitanja se, prema saznanjima Opcija.net, krije velika “zamka” za Stanivukovića, pošto se radi o preduzeću koje je donedavno bilo u njegovom vlasništvu, a u kojem su radnici izuzetno slabo plaćeni, što je u potpunoj suprotnosti sa stavovima koje je poslanik PDP-a zastupa u javnosti.

Naime, po našim saznanjima, radnici u ovoj firmi bili su prijavljeni na mjesečnu platu od 330 KM, a da stvar bude gora, navodno su radili po pola radnog vremena, odnosno po četiri sata. I sam Stanivuković bio je prijavljen na ovu firmu, sa zvaničnom prijavljenom platom od 820 KM.

– Dok se Stanivuković javno energično bori protiv rada nedjeljom, u stvarnosti su radnici u njegovoj auto praoni radili svaku nedjelju, i to do kasnih večernjih časova – tvrde izvori portala Opcija.net.

Izvor: opcija.net

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button