Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Mlin i pekara Ljubače prva “NON GMO” fabrika stočne hrane u BiH

Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla dobile su certifikat “NON GMO“ za stočnu hranu. Ovo je prva fabrika stočne hrane u Bosni i Hercegovini koja je zadovoljila strogi BEZ GMO standard koji garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišćeni genetski modificirani sastojci.

Certifikovanje je provela ovlašćena Agencija za certifikaciju – SGS. Sam audit obavljen je 27. februara ove godine čime je fabrika istovremeno ispunila i zahtjeve za pristupanje evropskom Dunao soja udruženju.

 Standardizacija je provedena po smjernicama Agencije za bezbjednost hrane BiH kao rezultat zahtjeva i potreba tržišta stočne hrane na domaćem tržištu.

“Sa ovim certifikatom postali smo prva tvornica stočne hrane u BiH koja je uspjela zadovoljiti ove zahtjeve. Oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ je jedinstvena za sva tržišta i omogućava kreiranje zajedničkog tržišta BEZ GMO proizvoda, regionalnu trgovinu i promociju certificiranih BEZ GMO proizvoda. Dobijanjem ovog certifikata Mlin i pekara Ljubače dobija konkurentnu prednost u odnosu na druge prozvođače, omogućava pristup novim tržištima, širi svoju paletu proizvoda stočne hrane i prati trendove na tržištu proizvodnje stočne hrane koji su rezultat porasta svijesti krajnjih potrošača o zdravoj ishrani”, izjavio je Adnan Imerović, direktor kompanije Mlin i pekara Ljubače d.d. Tuzla.

Oznaka“ BEZ GMO proizvedeno“ garantuje da u cijelom procesu proizvodnje nisu korišćeni genetski modifikovani sastojci, tj. da su sve komponente u krajnjem proizvodu BEZ GMO, te da su sve životinje hranjene genetski nemodifikovanom stočnom hranom.

 Mlin i pekara Ljubače nastavljaju kontinuitet modernizacije poslovanja i praćenja trendova zdravijeg načina života. 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button