Kultura

Potvrđen Madonin nastup na Evroviziji

TEL AVIV – Američka pop zvijezda Madona najavila je da će nastupiti na takmičenju za pjesmu Evrovizije koje se održava u Izraelu sljedećeg mjeseca.

Planirano je da Madona otpjeva dvije pjesme u revijalnom dijelu takmičenja za pjesmu Evrovizije, a procjenjuje se da će njen nastup u Tel Avivu 18. maja pratiti više od 180 miliona gledalaca širom svijeta, objavio je BBC na srpskom jeziku.

Loading...

Nastup su prvo najavili lokalni promoteri kompanije Live Nation Izrael, koji tvrde da će nastup istovremeno biti “istorijski i nesvakidašnji”, a zatim je i Madonin tim za odnose s javnošću potvrdio ovu vijest za BBC.

Već nekoliko mjeseci kruže glasine o Madoninom nastupu u Tel Avivu, a vijest je u ponedjeljak putem Facebook stranice potvrdila organizacija Live Nation Israel, kao i kompanija Bluestone Entertainment, čiji je suvlasnik Madonin menadžer Gaj Oseri, koji navodi da će Madona “izvesti dvije pjesme, od kojih će jedna biti sa predstojećeg albuma”.

Ali nastup na Evroviziji bi mogao da bude problematičan, jer drugi muzičari – među kojima je i Rodžer Voters iz grupe Pink Flojd – pozivaju na bojkot takmičenja zbog izraelskog navodnog kršenja ljudskih prava.

Procjenjuje se da će Madonin nastup koštati oko milion dolara (887.000 evra), a troškove će pokriti kanadski milioner Silvijan Adams, koji je poslednjih godina finansirao velike događaje i koncerte, podržavajući tako Izrael i boreći se protiv pokreta za bojkot.

“Veoma sam uzbuđen i počastvovan što ću ugostiti Madonu u Izraelu”, izjavio je Adams za list “Džeruzalem post” i dodao: “Vjerujem da će njen nastup, praćen grupom profesionalnih plesača, značajno doprineti uspehu samog događaja i ojačati pozitivnu sliku Izraela”.

Ipak organizatori Evrovizije demantovali su da je nastup američke pjevačice siguran i poručili su u saopštenju da konačna odluka nije donijeta i da nikakvi ugovori nisu potpisani”

“Organizatori takmičenja će u dogledno vrijeme objaviti zvanične vijesti o ovom događaju”, navodi se u saopštenju.

Madona ima dugu istoriju odnosa sa Izraelom. Čak je i turneju pod nazivom MDNA započela upravo u Tel Avivu 2012. godine, podseća BBC na srpskom jeziku.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!