Sport

OKK Borac u potrazi za iskusnim trenerom

Turbulentna sezona je iza košarkaša Borca koji su sada na zaslužnom odmoru dok uprava kluba pravi planove za iduću sezonu.

Banjalučani su bili blizu šampionske titule, ali je Bratunac u finalnoj seriji plej-ofa slavio sa 3:1 tako da će “crveno-plavi” od iduće jeseni ponovo igrati Prvu ligu Republike Srpske, šestu godinu zaredom.

– Trenutno rezimiramo sezonu i sumiramo ono što smo napravili pa ćemo onda da pravimo planove za iduću. Još je sve u nezvaničnim razgovorima i tek treba da sjednemo svi zajedno i dogovorimo pravac u kojem ćemo dalje djelovati. Nema još ništa konkretno i rano je još da bilo šta radimo – rekao je direktor Borca Tibor Florjan.

Kada je Florjan preuzeo funkciju od bivšeg direktora i trenera Bojana Božića za kormilara ekipe postavio je Božićevog pomoćnika Marka Taušana sa kojim je imao dogovor da tu bude do kraja sezone.

– Taušan je ranije bio pomoćni trener i ostaće na toj poziciji, dok tek treba da vidimo hoćemo li nekoga dovoditi za iduću sezonu. Ništa nije isključeno i imamo nekih opcija koje su za sada samo na usmenom dogovoru, ali je sve na dugom štapu. Jednostavno, u Banjaluci nema viška kvalitetnih trenera i slaba je ponuda tako da moramo dobro razmisliti šta nam je činiti. Ujedno, taj bi trener trebalo malo da radi i sa mlađim kategorijama – rekao je Florjan.

Zadovoljan je ostvarenim u sezoni jer je Borac bio treći na kraju ligaškog dijela takmičenja, a u polufinalu je eliminisao Sokolac sa 2:1 u seriji.

– Gledajući šta se sve izdešavalo i problema sa upravom napravili smo odličan uspjeh plasmanom u finale plej-ofa. Kada smo vidjeli da nam je Bratunac rival u finalu porasli su nam apetiti, ali su oni zasluženo slavili i ovo je realan rezultat – dodao je Florjan.

Bojkot

Sredinom marta igrači su bojkotovali trenera Božića i nisu igrali na susretu sa Vardom HE u “Boriku” da bi se vratili u tim nakon što je Bojan Božić podnio ostavku te odigrali završnicu prvenstva.

(glassrpske.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!