Sport

U Njemačkoj otvorena još jedna istraga protiv boksera bh. korijena

Bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić uhapšen je u petak u Kelnu na fitnes sajmu “Fibo”.

Bokser, poznatiji pod imenom Feliks Šturm, uhapšen je jer se sumnjiči za utaju poreza od prodaje ulaznica, ali i od TV prava za svoje mečeve, a njemački mediji prenijeli su informacije kako je riječ o milionskim iznosima koji su završili na računu jedne švajcarske konsultantske kompanije.

Ali, čini se da tu nije kraj problemima. Naime, dok se nalazi u pritvoru, protiv Ćatića je otvorena nova istraga zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Poznati bokser sumnjiči se da je 20. februara 2016. godine u borbi za WBA pojas protiv Rusa Fedora Čudinova bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanazolol.

Ćatić je već jednom bio pred sudom zbog činjenice da je njegov nalaz nakon meča protiv Čudinova bio pozitivan, ali je 8. januara ove godine Zemaljski sud u Kelnu odustao od optužnice, prenosi “Faktor.ba”.

Uslijedila je žalba tužilaštva koja je očigledno urodila plodom, pa je Ćatić u periodu od svega nekoliko dana osumnjičen po dvije različite osnove.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!