Društvo

Plavi telefon od 2013. godine zazvonio više od 9.000 puta

Plavi telefon – usluga koju je Udruženje Nova Generacija pokrenulo 2013. da bude na usluzi djeci koja se suočavaju s nekim od oblika nasilja i žele anonimno da ga prijave, u ponedjeljak, 18. februara, obilježiće šest godina postojanja.

Od pokretanja linije, Plavi telefon je zazvonio više od 9.000 puta, a više od 70 posto poziva prema Plavom telefonu uputila su djeca i mladi. Više od 90 volontera je prošlo obuku za savjetnika na Plavom telefonu i na taj način se stavili na raspolaganje svakom djetetu u Bosni i Hercegovini.

Loading...

S obzirom na pozivanja djece koja nisu žrtve nasilja, ali imaju problem koji ih muči i žele sa nekim da razgovaraju o tome, usluga Plavog telefona je proširena i na pružanje podrške i savjeta svoj djeci u Bosni i Hercegovini koji imaju problem koji ih muči.

Pozivi prema Plavom telefonu su potpuno besplatni bez obzira iz koje mreže u BiH ostvaruju pozive. Besplatan broj savjetodavne linije je 080 05 03 05, a linija je aktivna svakim radnim danom od 09.00 do 17.00 sati.

“Osim putem telefona djeca mogu da nam se obrate i e-mailom, preko naše web stranice www.plavitelefon.ba, na kojoj mogu da pronađu i korisne informacije o različitim temama. Da bismo što više djece upoznali sa postojanjem ove savjetodavne linije, informacije o Plavom telefonu se mogu naći i na našem FB profilu “Plavi telefon BiH”, a od danas i na Instagram profilu “plavi_telefon_bih”, saopšteno je iz Udruženja Nova Generacija.

Izvor
FENA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!