Magazin

Na Youtubeu učila da šije, sada vrijedi milione

Nadin Merabi (37) iz Mančestera se nekada bavila planiranjem događaja, a onda je, gotovo preko noći, postala jedna od poznatijih britanskih dizajnerki.

Pretpostavlja se da će njen modni brend MERABI do kraja godine vrijediti milion i po funti, što zvuči još nevjerovatnije kada se zna da je svoju prvu haljinu sašila 2011. godine, i to gledajući edukativni video na YouTubeu. Do tada uopšte nije znala da šije.

Njene kreacije nose članice popularne britanske pop grupe Little Mix, pjevačica Mel B, glumice Paloma Fejt i Mišel Kigan, ali i žene širom svijeta koje žele da se osjećaju dobro i izgledaju samouvjereno u večernjim kreacijama. Nadin je 2015. otvorila svoj prvi internet butik, a ubrzo su haljine koje šije postale globalni trend koji se danas nalazi u 60 prodavnica širom svijeta.

“Glumica Bruk Vinsent je čula da šijem haljine i pitala me da joj sašijem jednu za dodjelu nagrada ‘National Television Awards’. Bile smo u studiju do 4 ujutro, jer još nisam znala šta radim”, prisjetila je Nadin svojih početaka, kada je, kaže, ‘u glavi imala sliku kako bi haljina trebalo da izgleda, ali da je tek u procesu otkrivala šta može da se napravi, a šta ne’.

Dodala je i da je imala sreće što je od prije poznavala glumicu Bruk Vinsent, koja je u to vrijeme bila popularna u Velikoj Britaniji, pa je već njena prva haljina dobila veliku pažnju javnosti i medija.

Danas njen uspjeh više ne zavisi od toga da se haljina svidi jednoj popularnoj pjevačici ili glumici, jer njene komade već nose žene iz svijeta slavnih kao što su Ketrin Tildesli, Paloma Fejt,Džejd Trlvol, Rošel Hjums, Megan Trainor i Majlin Klas.

“Uvijek sam znala da neću vječno planirati događaje, a šivanje je došlo slučajno”, ispričala je i objasnila da ju je i prije nego što je počela da pravi haljine ‘deprimiralo kad bi se spremala za neku žurku i kada bi shvatila da mora da obuče nešto u čemu se uopšte ne osjeća posebno’.

“Uvijek sam htjela da nosim drugačije haljine kakve niko nema, a da za njih ne moram da platim dvije hiljade funti više”, ispričala je dizajnerka, koja je krajem 2010. kupila svoju prvu šivaću mašinu.

Tada nije znala ni kako se namjesti kona.

“Sljedeće dvije nedjelje sam provela gledajući YouTube video snimke o šivanju, a nad prvom haljinom sam bila budna do jutra. Nisam mogla da je ostavim nedovršenu, jer sam bila previše uzbuđena što ću nositi vlastitu kreaciju”, priča Nadin, i dodaje da uživa u procesu stvaranja, dok gleda kako kreacija koju je osmislila polako ‘oživljava’.

Kada je napravila prve dvije haljine, prijateljica joj je predložila da proba da ih proda na otvaranju jedne pop-up prodavnice u Mančesteru. Već prve večeri joj je jedna žena predložila da ih napravi još i organizuje manji modni događaj, a ubrzo je dovršavala 20 komada. Ni jedna nije imala zip jer novopečena dizajnerka tada još nije usavršila kako da ga prišije na kreaciju.

View this post on Instagram

Our Spring/Summer Sale is here  Head to nadinemerabi.com to get yourself an exclusive discount. Extremely Limited availability | @sheriangeles & @alleesutton | nadinemerabi.com #NADINEMERABI #GRACIE

A post shared by NADINE MERABI (@nadinemerabi) on Apr 10, 2019 at 7:02am PDT

“Prva haljina koju sam prodala je bila duga crna ‘tube’ haljina koje se i danas sjećam”, kaže i dodaje da njena prva mušterija još uvijek svake godine za proslavu Božića kupi jednu njenu MERABI haljinu.

S vremenom se, kaže, i njene haljine mijenjaju i ‘evoluiraju’, a sve više ih nose i starije žene pa su zaljubljenice u njen brend i djevojke od 16 i žene u 50-ima. Ubrzo će se u prodaji naći i njene haljine za ‘vjenčanje i medeni mjesec’, kolekcija MARRY ME IN MERABI. Brend Nadin uglavnom promoviše na društvenim mrežama, pa na Instagramu trenutno ima oko 160 hiljada pratilaca, od kojih više od pola ne živi u Velikoj Britaniji pa dosta toga i izvozi, uglavnom u SAD.

MERABI je 2013. ušao u partnerstvo s osnivačima brenda BODA SKIN Blu Vilsonom i Nejtanom Aleksanderom, ali Nadin napominje kako je, bez obzira na širenje i klijente iz cijelog svijeta, zadržala glavne karakteristike svog stila.

Jedan od najvećih trenutaka u dosadašnjoj karijeri joj je bio kad je u svojoj kreaciji vidjela Mel B, jer je još kao klinka obožavala popularne Spice Girls.

(24sata.hr)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!