Hronika

Državljanin BiH osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva bivše supruge

Dragan Sekulić (38), državljanin BiH osuđen je u američkoj saveznoj državi Ohajo na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo u decembru prošle godine.

Suprugu je usmrtio sa 15 hitaca iz bratovog pištolja, koji je uzeo iz garaže. Uskraćeno mu je i pravo pomilovanja, a na kaznu mu je dodato još 14 godina zbog nasilja u porodici.

Loading...

Tokom suđenja Dragan je priznao da je pucao u suprugu, ali je tvrdio da je nije imao namjeru ubiti.

Kako je naveo, pucao je u afektu, jer je doznao kako je u vezi sa kolegom, a kako je riječ o Afroamerikancu, “imao je prekid filma u glavi”.

Bivšu suprugu tog dana dočekao je na parkingu ispred Centra za rehabilitaciju “Astoria”, gdje je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo, pa je unajmljenim vozilom pokušao pobjeći prema aerodromu.

Inače, Dragan je sa porodicom iz BiH doselio u Srbiju, gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćerke.

Prošlog ljeta su se razveli, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Dvije sedmice prije zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njen automobil u kanal.

Tada je pušten uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt sa bivšom suprugom.

(Avaz)

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!