Sport

Pobjeda rukometaša BiH protiv Finske

Rukometaši Bosne i Hercegovine pobijedili su Finsku u gostima u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 30:26 i tako napravili veliki korak ka plasmanu na ovo veliko takmičenje.

Bh. selekcija je dominirala od samog početka susreta te opravdala ulogu favorita protiv Finske, s kojom će se BiH sastati i u nedjelju u Tuzli u okviru četvrtog kola kvalifikacija.

Loading...

Prvih pet minuta meča su se obje ekipe smjenjivale u vođstvu, a onda je proradio Nikola Prce koji je s nekoliko uzastopnih pogodaka odveo izabranike selektora Bilala Šumana na pet golova prednosti.

Ipak, uslijedila je nešto lošija partija rukometaša BiH pred kraj prvog poluvremena, a zahvaljujući sjajnim odbranama Benjamina Burića održavali su prednost. Na kraju se na odmor otišlo s dva gola prednosti (13:15).

Rukometaši BiH drugo poluvrijeme otvaraju fantastično. Igrali su gotovo bez greške sa sjajnom igrom u odbrani te uspjeli da se odlijepe pa je u jednom trenutku prednost bilo i sedam golova razlike.

U nastavku meča, gotovo preslikano kao iz prvog poluvremena, igra bh. selekcije se raspada pa Finci dolaze na dva gola prednosti. U redovima BiH se tada probudio i Marko Panić te je zajedno s neprikosnovenim Prcom i golmanom Burićem održavao prednost gostujućeg tima do samog kraja meča. Na kraju je bilo 30:26 za bh. selekciju.

Rukometaši BiH sada imaju dvije pobjede i jedan poraz nakon tri odigrana kola, koliko imaju i Bjelorusija i Češka. Finska je bez trijumfa.

Bh. tim do kraja kvalifikacija očekuje duel s Fincima u nedjelju, a zatim sredinom juna još dva susreta, protiv Bjelorusije u BiH i Češke u gostima.

(Klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!