Hronika

SIPA sprovodi akciju “Royal”, osam uhapšenih

SARAJEVO – Osam osoba je do sad uhapšeno u okviru operativne akcije kodnog naziva “Royal”, koju od jutros sprovode policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na devet lokacija.

U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

“Do sada je osam lica lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. stav (2) ‘Organizirani kriminal’, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210.a stav (1) ‘Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda’, propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine”, saošteno je iz SIPA.

Osumnjičena lica se terete da su u saradnji sa drugim licima, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, od avgusta mjeseca 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje cigareta u vrijednosti od oko 500 000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije “Royal” biće poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!