Sport

15. turnir za 50. rođendan Karate kluba Sinđelić

​Univerzitetsko sportsko društvo karate klub Sinđelić iz Banjaluke ima dvostruki razlog za zadovoljstvo. Klub, koji je nastao iz nekadašanjeg Karate kluba Rade Ličina, obilježava 50 godina postojanja, a u subotu će biti domaćin 15. otvorenog prvenstva Banjaluke.

“Ponosni smo na jubilej i na sve uspjehe koje su ostvarili naši takmičari. Klub Rade Ličina je 1993. promijenio ime u Sinđelić, a uspjesi su nastavili da se nižu.  Najponosniji smo na činjenicu da je veliki broj sportista prošao kroz klub, mnogi su završili fakultete, bili vrhunski sportisti i dobri ljudi. Takođe, klub je iznjedrio mnogo reprezentativaca, imali smo osvajače svjetskih, evropskih i balkanskih medalja, a četvoro najboljih sportista RS je bilo iz Sinđelića. Godine 2005. Sinđelić je proglašen za najbolji sportski kolektiv u Banjaluci, a Aleksandar Mihajlović je bio najbolji sportista”, rekao je Miroljub Kremenović, šef stručnog štaga Sinđelića i potpredsjednik, ali i prvi karatista Sinđelića koji je proglašen za najboljeg sportistu RS.

Loading...

Tim priznanjem mogu da se pohvale i Dragiša Vuletić, Boris Jeličić i Dalibor Blagojević.

Među učesnicima subotnjeg turnira (počinje u 10 časova u dvorani “Borik”) su vjerovatno neki novi asovi, a organizator najavljuje kvalitetno takmičenje.

“Turnir će biti za sve uzrasne kategorije, takmičenje će biti pojedinačno i ekipno, u katama i borbama. Očekujemo između 800 i 1.000 takmičara iz Austrije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i BiH, i kao i dosad kvalitetno takmičenje. Ljudi vole da dođu u Banjaluku, vole dvoranu ‘Borik’ i iz iskustva mogu reći da svi zadovoljni odlaze s turnira”, dodao je Kremenović.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!