Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Arsenal lako s Napolijem, gol Jovića u porazu od Benfike

Fudbaleri Arsenala, Čelsija, Benfike i Valensije ostvarili su pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Lige Evrope.

Arsenal je poprilično lako došao do pobjede nad Napolijem sa 2:0. Čelsi je teško došao do minimalca na gostovanju Slaviji, dok je Valensija savladala Viljareal u gostima sa 3:1. Benfika je s igračem više na domaćem terenu ostvarila pobjedu protiv Frankfurta rezultatom 4:2.

Dobro je krenulo po Topnike budući da je Remzi doveo domaće u vođstvo već u 15. minutu nakon odlične akcije i asistencije Maitland-Nilesa.

Samo deset minuta kasnije bilo je 2:0. Arsenalovi igrači oduzimaju loptu na sredini terena, Toreira je krenuo u solo prodor, a nakon njegovog šuta lopta pogađa Kulibalija, mijenja smjer i završava iza leđa nesretnog Mereta.

Do odlaska na odmor obje ekipe su preko Obamejanga i Insinjea promašili po jednu odličnu priliku.

Odlična utakmica viđena je u nastavku, ali su izostali golovi. Tačnije, Insinje je jedan postigao u 52. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

Napoli je mogao do pogotka i nakon šuta Zielinskog, a dosta više šansi propustio je Arsenal. Neprecizni su bili Remzi, Monreal i Maitland-Niles pa je ostalo 2:0. 

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Čelsi je teškom mukom i golom Alonsa na asistenciju Vilijana u 86. minutu slavio u Pragu protiv Slavije rezultatom 1:0.

Londonski klub nije uspio nametnuti svoj ritam i neriješen rezultat je bio najrealniji ishod, ali su Plavci ipak na kraju spretno i sretno stigli do velike prednosti uoči revanša u Engleskoj.

Benfika je imala igrača više punih 70 minuta i to je pretvorila u pobjedu protiv Ajntrahta od 4:2. Imaće tako lider portugalske Superlige prednost pred gostovanje za sedam dana u Njemačkoj, ali još je sve otvoreno. Feliks je doveo Benfiku u prednost u 21., a izjednačio je Jović u 40. minutu. Tri minuta kasnije Feliks vraća prednost domaćinu, a na 3:1 povećava Dijas u 50. U 54. minutu Feliks het trikom povećava na 4:1, a na 4:2 smanjuje Pasijensija u 72. minutu.

Arsenal – Napoli 2:0 Benfica – Eintracht 4:2 Slavia – Chelsea 0:1 Villarreal – Valencia 1:3

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button